Portrettintervju med Frode Goa - Tusenkunstner og landslagsutøver

Portrettintervju med Frode Goa - Tusenkunstner og landslagsutøver

Vi i Bølgene har et ønske om å knytte til oss og løfte frem personer som er like opptatt av å bevare maritimt miljø som oss. Som liker å skille seg ut, setter pris på lekkert design og har et engasjement for havsport, bærekraft og livet i havet.

Som en stolt sponsor har vi gjort et portrettintervju med tusenkunstneren og landslagsutøveren Frode Goa.

Hei Frode! Hvordan var 2021 for deg?

Hei! 2021 var kjedelig, for å si det mildt. På grunn av pandemien, ble det ikke bedre når den endelig ble avblåst, for og så komme sterkere tilbake bare noen uker etter. Dette både i bedriftene og privat.
Det ble veldig mange begrensninger som skyggelegger høydepunktene, ellers ok-bra ting som skjedde i 2021.
Så noen høydare er at jeg signa opp med dere (stolt), Norrøna, og ikke minst Vans Europa, fikk coveret på Boardsport Source og kom til finalen i NC(Norges cupen i surfing) på Jæren. Vi rigga opp en fet SHIT SKATE SHOP i Stavanger og fikk masse tubes «i hagen». I november dro jeg til Sveits med landslaget og testet bølgebasseng, for og nevne noe. Men som sagt pandemi har lagt en demper på 2021.

Fortell litt om hva betyr havet for deg?

Jeg har stor respekt for havet. Jeg elsker opplevelsene surfingen min gir, både i havet og på jakt etter bølger langs kysten. Det har blitt kanskje min kjæreste plass og jeg vier brorparten av min tid til nettopp havet. Jeg elsker å se sola stige opp av havet og gå ned i havet. Dette gir mange magiske stunder – både med og uten surfebrettet.

Hva er det med surfing som gjør at du kommer deg ut i bølgene tilnærmet hver dag? 

Det uvisse. Det at du ikke vet at i uansett forhold, lite eller stort, sol eller overskya, morgen eller kveld, og uansett hvilken dag – kan du faktisk score månedens beste bølge, eller årets beste eller ditt livs beste bølge for all del. Det at hver økt har et potensiale til og bli skambra og uforglemmelig. Du vet ikke før ETTER økta. Og min erfaring er at det som regel er så kjekt at det er vanskelig å passe tiden for meg som skal på jobb.
Uansett forhold så får en alltid et par bra bølger. Må være tålmodig og proaktiv i sjøen. Jakte bølgene å ta dem, ikke sitte passivt å vente på at en bølge skal komme til deg.
Jeg er alltid på hugget fordi jeg aldri får nok.

Er du bekymret for havets tilstand, eller tror du vi er i ferd med og snu trenden?

Havet og naturen leger seg selv, men det tar tid. Det er galskap hvordan mennesket saboterer, utrydder, griser til og dreper havet (og land).
At folk har blitt mer bevisste og gjør en egeninnsats er bra. Det skulle jo absolutt bare mangle.

Hva er du mest stolt av i karrieren din, surfing, butikken, skating osv?

Konseptene til merkevarene mine. Det at det ligger mye arbeid og flid bak det hele. Både på KANT og på SHIT. Mye godhet. Mye tid. Jeg har brukt økologisk bomull i nærmere 20år – før det ble en hype – ikke fordi jeg måtte, men fordi all sunn fornuft tilsier at det er det rette valget. I tillegg bruker jeg miljøvennlig og vannbasert maling på både capser og klær. Kvaliteten har alltid vært i fokus, det er logisk.
Stolt over de mange kule samarbeidene, f.eks med Turbonegro, Onklp, 1349, Embla, Pleasure, 50/50.
Er jo stoka på og ha klart å kave meg på landslaget og det har blitt noen år etter hvert. Er så sykt mange rå surfere, så blir nok «danka» ut snart. Gull på X2 var vel noe av det råeste. Vanskelig finale, men alt klaffa, ikke minst og delta i VM i Surfing å surfe mot Italo Ferreira er jeg stolt av.

Har hatt noen skateboard magasin covers og som nevnt over surfe cover i høst/vinter 2021 som jeg er stolt av. Mine produkter og design, har jo blitt noen favoritter.

Hva motiverer deg?
Livet motiverer meg. Di små tingene. Å se fremgang. Å takle en utfordring. Å se at jeg kan påvirke ting til det positive. Skjebnen motiverer meg. Alt har en grunn. En kan påvirke skjebnen til det bedre – det er artig å tenke på.

 

Kan du fortelle litt om Kant, hvor finner vi butikken og produktene?

KANT er jo noe jeg formulerer som «et prosjekt» - selv om det blir hele 9år i Juni. Jæren betyr kant på Norrøn. Og mitt brand KANT er jo en ekte refleksjon av Jæren. Kvalitet, bærekraftig, miljøvennlig, tidløst, håndverk, lokalt er stikkord. En egen «perle» av en butikk finner du i Fargegata i Stavanger. (Øvre Holmegate 9). Butikken ble kåret og vinner av årets beste butikk i 2017 av Aftenbladet.
Klærne er av 100% Økologisk bomull, som jeg silketrykker for hånd på huset med vannbasert miljøvennlig maling. Luene er av 100% Norsk ull og strikkes for hånd lokalt. Jeg har kaffekrus som produseres av den lokale og kjente bedriften figgjo. Kvalitets emaljekopper som er perfekt til tur.

Hva drømmer du om i disse dager?

Vi er inne i en kald, våt og grå tid. Drømmene er nå om vår, sol og varme. Sol som varmer ansiktet. Savner det. Årets fineste tid etter min mening er sensommer og høsten. Lange og lyse dager, «varmt» i sjøen til å surfe barbeint og uten hette.

Hvis du måtte ha valgt, alltid på land, eller alltid i vann?

På land. Jeg hadde ikke overlevd så lenge i vann da jeg ikke har gjeller.

 

Du har mange store sponsorer som Vans og Norrøna. Hva er det med Bølgene som appellerte til deg, hvorfor ville du samarbeide med oss?

Det er flere elementer jeg digger med Bølgene. Navnet er jo bare skambra, at der er lokalt (fra regionen), og ikke minst historien og designa med fyrtårna.

Foto: Ivar Vasstveit

Takk for praten!

← Eldre artikkel Nyere artikkel →

Journal

RSS
Bølgene klokker til dame og herre

Ta den tiden du trenger

Av Daniel Karlsen

Sommeren er her, og vi håper dere nyter den friske luften, lange dager og gode stunder med familie og venner. Uansett om du skal på...

Les mer
Bølgene klokker

En milepæl nådd

Av Daniel Karlsen

I et samfunn hvor hvert minutt teller, har Bølgene klart å skille seg ut i klokkebransjen med en blanding av design, kvalitet og miljøfordeler. Siden starten i...

Les mer