10 ATM og 100 meter vanntetthet

ATM og Vanntetthet på klokker: Dette trenger du å vite

I denne artikkelen skal vi utforske ATM (Atmosfæriske trykkmeter) og hva det betyr for klokken din.

Klokker er mer enn bare tidsmålingsinstrumenter i dagens samfunn De har blitt symbolske smykker, stiluttrykk og, for noen, livsstilsvalg. Enten du er en sportsentusiast, en dykker, eller bare en person som setter pris på design og håndverket bak et godt klokkeverk, er det viktig å forstå terminologien knyttet til klokken din, spesielt når det gjelder vanntetthet.Hva er ATM?

ATM står for Atmosfæriske trykkmeter, og det er en enhet som brukes til å måle vanntettheten til en klokke. ATM-verdien gir informasjon om hvor dypt du trygt kan ta med klokken din i vannet uten å skade den. Det er viktig å merke seg at ATM ikke er en dykkedyktighetssertifisering, men heller en retningslinje for bruken av klokken din i vann.

Klokke med vanntetthet 100meter


ATM og Vanntetthetsskalaen:

1 ATM (10 meter/33 fot): Klokker med 1 ATM er vanligvis kun sprutbestandige og bør ikke utsettes for vann.

3 ATM (30 meter/100 fot): Disse klokkene er egnet for hverdagsbruk og er motstandsdyktige mot regn og vanlig vannsprut.

5 ATM (50 meter/165 fot): Klokker med 5 ATM er vanligvis egnet for vasking av hender og dusjing, men ikke for vannsport.

10 ATM (100 meter/330 fot): De fleste sportsklokker har denne vanntettheten og er egnet for svømming og vannsport i grunne farvann.

20 ATM (200 meter/660 fot): Klokker med 20 ATM er egnet for vannaktiviteter som dykking, selv om de kanskje ikke er egnet for profesjonell dykking.

30+ ATM (300 meter/1000+ fot): Dette er de mest dykkedyktige klokkene og er egnet for profesjonelle dykkere.


Viktige betraktninger:

Klokken er ikke en dykkerklokke, med mindre det er spesifikt angitt: Selv om en klokke kan ha høy vanntetthet, betyr det ikke nødvendigvis at den er egnet for dykking. Profesjonelle dykkere bør alltid velge klokker som er spesielt designet for dykking.

Service og vedlikehold: Vanntettheten til en klokke kan svekkes over tid på grunn av slitasje og aldring av tetninger. Det er viktig å få klokken din sjekket og vedlikeholdt regelmessig av en profesjonell klokkeverksted.

Unngå ekstreme temperaturer: Ekstreme temperaturer, spesielt varme, kan påvirke vanntettheten til en klokke. Unngå å eksponere klokken din for ekstrem varme eller kulde.

Avsluttende tanker:

Å forstå ATM og vanntettheten til klokken din er viktig for å bevare dens funksjonalitet og levetid. Før du tar klokken din med i vann, er det alltid lurt å dobbeltsjekke ATM-verdien og de spesifikke retningslinjene for bruk fra produsenten. Med riktig omsorg kan du nyte klokken din i mange år og sørge for at den fortsetter å være både et praktisk verktøy og et elegant smykke.

Se alle våre klokker til damer og herrer her

← Eldre artikkel Nyere artikkel →

Journal

RSS
Bølgene klokker

En milepæl nådd

Av Daniel Karlsen

I et samfunn hvor hvert minutt teller, har Bølgene klart å skille seg ut i klokkebransjen med en blanding av design, kvalitet og miljøfordeler. Siden starten i...

Les mer
4 Grunner til at en Bølgene-klokke er den perfekte gaven

4 Grunner til at en Bølgene-klokke er den perfekte gaven

Av Daniel Karlsen

Å finne den perfekte gaven kan være en utfordrende oppgave. Men hva om vi fortalte deg at det er en gave som kombinerer stil, funksjonalitet...

Les mer