AM - PM og GMT (+1) klokke som viser tiden

AM - PM og GMT (+1) - Hva betyr det?

AM og PM er to forkortelser som ofte brukes for å indikere tiden på dagen. AM står for ante meridiem, som betyr "før middag" på latin, mens PM står for post meridiem, som betyr "etter middag". Disse forkortelsene brukes i 12-timers tidsformat, hvor dagen er delt inn i tolv timer fra midnatt til midnatt.

For å forstå forskjellen mellom AM og PM, kan vi tenke oss en klokke som viser tiden som en sirkel, med midnatt på toppen og kl. 12 på bunnen. Fra midnatt til kl. 12 på dagen sier vi at det er AM, mens fra kl. 12 på dagen til midnatt sier vi at det er PM.

La oss si at klokken er 14:00. Dette betyr at det er to timer etter midnatt (som er 12:00), så det er definitivt etter middag, og dermed PM. På samme måte betyr 02:00 at det er to timer etter midnatt, men i dette tilfellet er det før middag, så det er AM.

Hva betyr GMT+1?

Sølvklokke til dame og herre


Dette er en forkortelse for Greenwich Mean Time +1, og refererer til tidsforskjellen mellom Greenwich Mean Time (GMT) og den aktuelle tiden i en bestemt tidsone. Greenwich Mean Time er referansetiden for alle tidssoner i verden.

Hvis du for eksempel bor i Oslo, som er i tidssone GMT+1, betyr det at klokken din er én time foran GMT. Hvis klokken er 12:00 i GMT, vil klokken din vise 13:00. Hvis det er 18:00 i GMT, vil klokken din vise 19:00.

← Eldre artikkel Nyere artikkel →

Journal

RSS
Bølgene klokker

En milepæl nådd

Av Daniel Karlsen

I et samfunn hvor hvert minutt teller, har Bølgene klart å skille seg ut i klokkebransjen med en blanding av design, kvalitet og miljøfordeler. Siden starten i...

Les mer
4 Grunner til at en Bølgene-klokke er den perfekte gaven

4 Grunner til at en Bølgene-klokke er den perfekte gaven

Av Daniel Karlsen

Å finne den perfekte gaven kan være en utfordrende oppgave. Men hva om vi fortalte deg at det er en gave som kombinerer stil, funksjonalitet...

Les mer