Mausund Feltstasjon rydder i fjæra langs kysten

Det blå hjertet

Det anslås at en tredjedel av havets liv har forsvunnet siden 1970. 

(Kilder: WWF, Greenpeace og Miljødirektoratet)

70% av jorden er dekket av hav, og plastforurensing er et ekstremt miljøproblem for oss og dyrene som lever i havet. Det produseres 300 millioner tonn plast hvert år, hvor halvparten av disse 300 brukes kun én gang. Ca 8-12 millioner tonn plast havner i havet hvert år, som er ett lastebillass i minuttet året rundt.

Vi er i ferd med og drepe det som holder oss i live.

Havet gir oss oksygen, mat på bordet og ferskvann. Dyrene setter seg fast i plast og forveksler det med mat som resulterer i at de dør av sult da magen er fylt med plast. Hvert år dør én million sjøfuglarter, alle skilpadder har plast i seg, 40 prosent av alle sjøfugler og 60 prosent av alle hvaler har plast i magen, hver fjerde torsk fisket utenfor Vestlandskysten har plast i seg.

80 prosent av plastforurensing stammer fra land, 20 prosent fra maritim industri. Et av verdens raskest voksende miljøproblem er plast, et folkeproblem, miljøproblem og naturproblem er sammensatte.

Vi i Bølgene oppfordrer alle til å begrense plastbruk og rydde i strandsoner når man er ute på tur. Alle kan bidra!

Nyere artikkel →

Journal

RSS
Bølgene klokker

En milepæl nådd

Av Daniel Karlsen

I et samfunn hvor hvert minutt teller, har Bølgene klart å skille seg ut i klokkebransjen med en blanding av design, kvalitet og miljøfordeler. Siden starten i...

Les mer
4 Grunner til at en Bølgene-klokke er den perfekte gaven

4 Grunner til at en Bølgene-klokke er den perfekte gaven

Av Daniel Karlsen

Å finne den perfekte gaven kan være en utfordrende oppgave. Men hva om vi fortalte deg at det er en gave som kombinerer stil, funksjonalitet...

Les mer