Mausund Feltstasjon rydder i fjæra langs kysten

Det blå hjertet

Det anslås at en tredjedel av havets liv har forsvunnet siden 1970. 

(Kilder: WWF, Greenpeace og Miljødirektoratet)

70% av jorden er dekket av hav, og plastforurensing er et ekstremt miljøproblem for oss og dyrene som lever i havet. Det produseres 300 millioner tonn plast hvert år, hvor halvparten av disse 300 brukes kun én gang. Ca 8-12 millioner tonn plast havner i havet hvert år, som er ett lastebillass i minuttet året rundt.

Vi er i ferd med og drepe det som holder oss i live.

Havet gir oss oksygen, mat på bordet og ferskvann. Dyrene setter seg fast i plast og forveksler det med mat som resulterer i at de dør av sult da magen er fylt med plast. Hvert år dør én million sjøfuglarter, alle skilpadder har plast i seg, 40 prosent av alle sjøfugler og 60 prosent av alle hvaler har plast i magen, hver fjerde torsk fisket utenfor Vestlandskysten har plast i seg.

80 prosent av plastforurensing stammer fra land, 20 prosent fra maritim industri. Et av verdens raskest voksende miljøproblem er plast, et folkeproblem, miljøproblem og naturproblem er sammensatte.

Vi i Bølgene oppfordrer alle til å begrense plastbruk og rydde i strandsoner når man er ute på tur. Alle kan bidra!

Nyere artikkel →

Journal

RSS
Bølgene klokker til dame og herre

Ta den tiden du trenger

Av Daniel Karlsen

Sommeren er her, og vi håper dere nyter den friske luften, lange dager og gode stunder med familie og venner. Uansett om du skal på...

Les mer
Bølgene klokker

En milepæl nådd

Av Daniel Karlsen

I et samfunn hvor hvert minutt teller, har Bølgene klart å skille seg ut i klokkebransjen med en blanding av design, kvalitet og miljøfordeler. Siden starten i...

Les mer