Mausund Feltstasjon rydder i fjæra langs kysten

Det blå hjertet

Det anslås at en tredjedel av havets liv har forsvunnet siden 1970. 

(Kilder: WWF, Greenpeace og Miljødirektoratet)

70% av jorden er dekket av hav, og plastforurensing er et ekstremt miljøproblem for oss og dyrene som lever i havet. Det produseres 300 millioner tonn plast hvert år, hvor halvparten av disse 300 brukes kun én gang. Ca 8-12 millioner tonn plast havner i havet hvert år, som er ett lastebillass i minuttet året rundt.

Vi er i ferd med og drepe det som holder oss i live.

Havet gir oss oksygen, mat på bordet og ferskvann. Dyrene setter seg fast i plast og forveksler det med mat som resulterer i at de dør av sult da magen er fylt med plast. Hvert år dør én million sjøfuglarter, alle skilpadder har plast i seg, 40 prosent av alle sjøfugler og 60 prosent av alle hvaler har plast i magen, hver fjerde torsk fisket utenfor Vestlandskysten har plast i seg.

80 prosent av plastforurensing stammer fra land, 20 prosent fra maritim industri. Et av verdens raskest voksende miljøproblem er plast, et folkeproblem, miljøproblem og naturproblem er sammensatte.

Vi i Bølgene oppfordrer alle til å begrense plastbruk og rydde i strandsoner når man er ute på tur. Alle kan bidra!

Nyere artikkel →

Legg igjen en kommentar

Journal

RSS
AM - PM og GMT (+1) klokke som viser tiden
Klokke

AM - PM og GMT (+1) - Hva betyr det?

Av Daniel Karlsen

AM og PM er to forkortelser som ofte brukes for å indikere tiden på dagen. AM står for ante meridiem, som betyr "før middag" på...

Les mer
Kjeungskjær fyr klokke

Fyrtårn i Norge: En guide til å navigere på havet

Av Øyvind Losnegard

Norge er kjent for sine fantastiske fjorder og kystlinje, spekket med fyrtårn som fungerer som håp for sjøfolk som navigerer i det røffe farvannet. Disse...

Les mer