Portrettintervju med Frode Goa - Tusenkunstner og landslagsutøver

Portrettintervju med Frode Goa - Tusenkunstner og landslagsutøver

Vi i Bølgene har et ønske om å knytte til oss og løfte frem personer som er like opptatt av å bevare maritimt miljø som oss. Som liker å skille seg ut, setter pris på lekkert design og har et engasjement for havsport, bærekraft og livet i havet.

Som en stolt sponsor har vi gjort et portrettintervju med tusenkunstneren og landslagsutøveren Frode Goa.

Hei Frode! Hvordan var 2021 for deg?

Hei! 2021 var kjedelig, for å si det mildt. På grunn av pandemien, ble det ikke bedre når den endelig ble avblåst, for og så komme sterkere tilbake bare noen uker etter. Dette både i bedriftene og privat.
Det ble veldig mange begrensninger som skyggelegger høydepunktene, ellers ok-bra ting som skjedde i 2021.
Så noen høydare er at jeg signa opp med dere (stolt), Norrøna, og ikke minst Vans Europa, fikk coveret på Boardsport Source og kom til finalen i NC(Norges cupen i surfing) på Jæren. Vi rigga opp en fet SHIT SKATE SHOP i Stavanger og fikk masse tubes «i hagen». I november dro jeg til Sveits med landslaget og testet bølgebasseng, for og nevne noe. Men som sagt pandemi har lagt en demper på 2021.

Fortell litt om hva betyr havet for deg?

Jeg har stor respekt for havet. Jeg elsker opplevelsene surfingen min gir, både i havet og på jakt etter bølger langs kysten. Det har blitt kanskje min kjæreste plass og jeg vier brorparten av min tid til nettopp havet. Jeg elsker å se sola stige opp av havet og gå ned i havet. Dette gir mange magiske stunder – både med og uten surfebrettet.

Hva er det med surfing som gjør at du kommer deg ut i bølgene tilnærmet hver dag? 

Det uvisse. Det at du ikke vet at i uansett forhold, lite eller stort, sol eller overskya, morgen eller kveld, og uansett hvilken dag – kan du faktisk score månedens beste bølge, eller årets beste eller ditt livs beste bølge for all del. Det at hver økt har et potensiale til og bli skambra og uforglemmelig. Du vet ikke før ETTER økta. Og min erfaring er at det som regel er så kjekt at det er vanskelig å passe tiden for meg som skal på jobb.
Uansett forhold så får en alltid et par bra bølger. Må være tålmodig og proaktiv i sjøen. Jakte bølgene å ta dem, ikke sitte passivt å vente på at en bølge skal komme til deg.
Jeg er alltid på hugget fordi jeg aldri får nok.

Er du bekymret for havets tilstand, eller tror du vi er i ferd med og snu trenden?

Havet og naturen leger seg selv, men det tar tid. Det er galskap hvordan mennesket saboterer, utrydder, griser til og dreper havet (og land).
At folk har blitt mer bevisste og gjør en egeninnsats er bra. Det skulle jo absolutt bare mangle.

Hva er du mest stolt av i karrieren din, surfing, butikken, skating osv?

Konseptene til merkevarene mine. Det at det ligger mye arbeid og flid bak det hele. Både på KANT og på SHIT. Mye godhet. Mye tid. Jeg har brukt økologisk bomull i nærmere 20år – før det ble en hype – ikke fordi jeg måtte, men fordi all sunn fornuft tilsier at det er det rette valget. I tillegg bruker jeg miljøvennlig og vannbasert maling på både capser og klær. Kvaliteten har alltid vært i fokus, det er logisk.
Stolt over de mange kule samarbeidene, f.eks med Turbonegro, Onklp, 1349, Embla, Pleasure, 50/50.
Er jo stoka på og ha klart å kave meg på landslaget og det har blitt noen år etter hvert. Er så sykt mange rå surfere, så blir nok «danka» ut snart. Gull på X2 var vel noe av det råeste. Vanskelig finale, men alt klaffa, ikke minst og delta i VM i Surfing å surfe mot Italo Ferreira er jeg stolt av.

Har hatt noen skateboard magasin covers og som nevnt over surfe cover i høst/vinter 2021 som jeg er stolt av. Mine produkter og design, har jo blitt noen favoritter.

Hva motiverer deg?
Livet motiverer meg. Di små tingene. Å se fremgang. Å takle en utfordring. Å se at jeg kan påvirke ting til det positive. Skjebnen motiverer meg. Alt har en grunn. En kan påvirke skjebnen til det bedre – det er artig å tenke på.

 

Kan du fortelle litt om Kant, hvor finner vi butikken og produktene?

KANT er jo noe jeg formulerer som «et prosjekt» - selv om det blir hele 9år i Juni. Jæren betyr kant på Norrøn. Og mitt brand KANT er jo en ekte refleksjon av Jæren. Kvalitet, bærekraftig, miljøvennlig, tidløst, håndverk, lokalt er stikkord. En egen «perle» av en butikk finner du i Fargegata i Stavanger. (Øvre Holmegate 9). Butikken ble kåret og vinner av årets beste butikk i 2017 av Aftenbladet.
Klærne er av 100% Økologisk bomull, som jeg silketrykker for hånd på huset med vannbasert miljøvennlig maling. Luene er av 100% Norsk ull og strikkes for hånd lokalt. Jeg har kaffekrus som produseres av den lokale og kjente bedriften figgjo. Kvalitets emaljekopper som er perfekt til tur.

Hva drømmer du om i disse dager?

Vi er inne i en kald, våt og grå tid. Drømmene er nå om vår, sol og varme. Sol som varmer ansiktet. Savner det. Årets fineste tid etter min mening er sensommer og høsten. Lange og lyse dager, «varmt» i sjøen til å surfe barbeint og uten hette.

Hvis du måtte ha valgt, alltid på land, eller alltid i vann?

På land. Jeg hadde ikke overlevd så lenge i vann da jeg ikke har gjeller.

 

Du har mange store sponsorer som Vans og Norrøna. Hva er det med Bølgene som appellerte til deg, hvorfor ville du samarbeide med oss?

Det er flere elementer jeg digger med Bølgene. Navnet er jo bare skambra, at der er lokalt (fra regionen), og ikke minst historien og designa med fyrtårna.

Foto: Ivar Vasstveit

Takk for praten!

← Eldre artikkel Nyere artikkel →

Kommenter

 • Min mand tog hjemmefra for at bo sammen med en anden kvinde, han havde mødt på arbejdet, og sendte mig skilsmissepapirer. Jeg ønskede ikke en skilsmisse, fordi jeg elsker min mand meget højt, og jeg vil ikke have, at min familie falder fra hinanden. Jeg havde en mistanke om, at kvinden havde bundet min mand med en trylleformular, så han ikke kunne vende tilbage til sin familie. Jeg ledte efter tips til, hvordan jeg får min mand tilbage, og jeg fandt en kommentar, der sagde, at Dr. Ige Ajayi hjalp hende med at få sin mand tilbage efter måneders skilsmisse, så jeg fik mailen fra Dr. Ige Ajayi fra kommentaren. Jeg sendte brevet og e-mailede ham om mit problem, og han svarede mig og forsikrede mig om, at han vil få min mand tilbage inden for to dage, og til min største overraskelse kom min mand tilbage inden for to dage som lovet af Dr. Ige Ajayi og nu min mand. mand er tilbage hos mig og er endnu mere kærlig end før. Du kan også søge hjælp hos Dr. Ige Ajayi via e-mail: drigeajayi@gmail.com eller WhatsApp på +2348130035939.

 • Hej, jeg er Nira Efter at have været i et forhold med Anderson i årevis, slog han op med mig, jeg gjorde alt for at bringe ham tilbage, men alt var forgæves, jeg ville have ham tilbage så meget på grund af den kærlighed, jeg har til ham Jeg bad ham om alt, jeg lovede, men han nægtede. Jeg forklarede mit problem til min ven, og hun foreslog, at jeg hellere skulle kontakte en trylleformular, der kunne hjælpe mig med at kaste en trylleformular for at bringe ham tilbage, men jeg er typen, der aldrig har troet på besværgelser, jeg havde intet andet valg end at prøve det, jeg mailede trylleformularen, og han fortalte mig, at der ikke var noget problem, at alt vil være i orden inden tre dage, at min eks vil vende tilbage til mig inden tre dage, han fortryllede og overraskende på den anden dag, var klokken omkring 16.00. Min eks ringede til mig, jeg var så overrasket, jeg besvarede opkaldet, og alt hvad han sagde var, at han var så ked af alt, hvad der skete, at han ville have mig tilbage til ham, og at han elsker mig så højt. Jeg var så glad og gik til ham, det var sådan, vi begyndte at leve lykkeligt sammen igen. Siden da har jeg lovet, at enhver, jeg kender, der har et forholdsproblem, ville jeg være til hjælp for sådan en person ved at henvise ham eller hende til den eneste rigtige og magtfulde trylleformular, der hjalp mig med mit eget problem. e-mail: babawalewiseman01@gmail.com du kan e-maile ham, hvis du har brug for hans hjælp i dit forhold eller en anden sag.
  1) Kærlighedsbesværgelser
  2) Tabte kærlighedsbesværgelser
  3) Skilsmisse besværgelser
  4) Ægteskabsbesværgelser
  5) Bindingsform.
  6) Opbrudsbesværgelser
  7) Forvis en tidligere elsker
  8.) Du ønsker at blive forfremmet på dit kontor
  9) ønsker at tilfredsstille din elsker
  10) Kur mod enhver af de sygdomme, du lider af
  Kontakt denne fantastiske mand, hvis du har problemer med en varig løsning
  gennem babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp  +12544131991

Legg igjen en kommentar

Journal

RSS
AM - PM og GMT (+1) klokke som viser tiden
Klokke

AM - PM og GMT (+1) - Hva betyr det?

Av Daniel Karlsen

AM og PM er to forkortelser som ofte brukes for å indikere tiden på dagen. AM står for ante meridiem, som betyr "før middag" på...

Les mer
Kjeungskjær fyr klokke

Fyrtårn i Norge: En guide til å navigere på havet

Av Øyvind Losnegard

Norge er kjent for sine fantastiske fjorder og kystlinje, spekket med fyrtårn som fungerer som håp for sjøfolk som navigerer i det røffe farvannet. Disse...

Les mer