AM - PM og GMT (+1) klokke som viser tiden

AM - PM og GMT (+1) - Hva betyr det?

AM og PM er to forkortelser som ofte brukes for å indikere tiden på dagen. AM står for ante meridiem, som betyr "før middag" på latin, mens PM står for post meridiem, som betyr "etter middag". Disse forkortelsene brukes i 12-timers tidsformat, hvor dagen er delt inn i tolv timer fra midnatt til midnatt.

For å forstå forskjellen mellom AM og PM, kan vi tenke oss en klokke som viser tiden som en sirkel, med midnatt på toppen og kl. 12 på bunnen. Fra midnatt til kl. 12 på dagen sier vi at det er AM, mens fra kl. 12 på dagen til midnatt sier vi at det er PM.

La oss si at klokken er 14:00. Dette betyr at det er to timer etter midnatt (som er 12:00), så det er definitivt etter middag, og dermed PM. På samme måte betyr 02:00 at det er to timer etter midnatt, men i dette tilfellet er det før middag, så det er AM.

Hva betyr GMT+1?

Sølvklokke til dame og herre


Dette er en forkortelse for Greenwich Mean Time +1, og refererer til tidsforskjellen mellom Greenwich Mean Time (GMT) og den aktuelle tiden i en bestemt tidsone. Greenwich Mean Time er referansetiden for alle tidssoner i verden.

Hvis du for eksempel bor i Oslo, som er i tidssone GMT+1, betyr det at klokken din er én time foran GMT. Hvis klokken er 12:00 i GMT, vil klokken din vise 13:00. Hvis det er 18:00 i GMT, vil klokken din vise 19:00.

← Eldre artikkel

Legg igjen en kommentar

Journal

RSS
Kjeungskjær fyr klokke

Fyrtårn i Norge: En guide til å navigere på havet

Av Øyvind Losnegard

Norge er kjent for sine fantastiske fjorder og kystlinje, spekket med fyrtårn som fungerer som håp for sjøfolk som navigerer i det røffe farvannet. Disse...

Les mer
Kvalitetsklokke

Artikkel om klokker

Av Daniel Karlsen

Klokker er urverk som bæres på håndleddet som også har blitt et viktig tilbehør for mange mennesker. Klokker tjener både et funksjonelt og moteformål, og gir...

Les mer